ویتامین های ضروری برای سلامت ناخن را بشناسید

از ویتامین ها و مواد مغذی ضروری برای سالم نگه داشتن ناخن ها موارد زیر از همه مهم‌تر هستند و میتوانند سلامت ناخن ها را تامین کنند :

 

۱-بیوتین

بیوتین یکی از ویتامین‌های گروه ب است که به عنوان ویتامین B7، کوآنزیم R و ویتامین H شناخته می شود.

این ویتامین رشد سلول‌های سالم را تقویت می‌کند و در متابولیسم اسیدهای آمینه‌ی سازنده‌ی پروتئین که برای رشد و تقویت ناخن ضروری هستند کمک می‌کند.
بیوتین بیشتر در گوشت اندام‌ها مانند کبد متمرکز است، اما در زرده ی تخم مرغ، لبنیات، مخمرها، ماهی سالمون، آووکادو، سیب زمینی شیرین، آجیل، دانه‌ها و حتی گل کلم نیز وجود دارد.

 

۲-ویتامین های دیگر گروه B

ویتامین B12 در جذب آهن و همچنین رشد گلبول های قرمز نقش دارد. آهن و B12 هر دو برای محکم و سالم نگه داشتن ناخن ها ضروری هستند. همچنین وجود فولات یا ویتامین B9 با کمک به شکل گیری گلبول های قرمز و رشد سلول های جدید برای رشد و سلامت ناخن‌ها مهم است.

فولات را می‌توان در سبزیجات سبز تیره، مرکبات، لوبیا، نخود فرنگی، عدس ، آجیل ، دانه ها و آووکادو یافت. اگرچه در سایر غذاها و نوشیدنی ها نیز مقداری از آن وجود دارد اما بیش از هر چیزدر منابع پروتئین حیوانی مانند: گوشت قرمز، گوشت پرندگان، انواع ماهی، تخم مرغ و لبنیات یافت می شود.

 

۳-آهن

آهن مرکز گلبول های قرمز است که اکسیژن را به اعضا و سلول‌های بدن از جمله ناخن‌های شما منتقل می کند.

بدن شما آهن موجود در غذاهای حیوانی مانند: گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ را بهتر از آهن موجود در غذاهای گیاهی مانند: سبزیجات با برگ سبز تیره، بادام زمینی، دانه‌ها، لوبیا و سایر غذاهای غنی شده جذب می کند.

 

۴-منیزیم

منیزیم نوعی ماده ی معدنی است که در بیش از ۳۰۰ واکنش در بدن شما دخیل است، از جمله سنتز پروتئین که برای رشد و تقویت ناخن لازم است. پشته‌های عمودی در ناخن‌های شما ممکن است نشانه‌ی کمبود منیزیم باشد.

غلات کامل، به طور خاص گندم کامل، منبع غنی منیزیم اند. منابع خوبی برای این عنصر در سبزیجات با برگ سبز تیره و همچنین کینوآ، بادام، بادام هندی، بادام زمینی، لوبیای ادمام و لوبیای سیاه نیز موجود است.

 

۵- پروتئین

ناخن ها در درجه ی اول از ساختاری فیبری به نام کراتین ساخته می شوند.

این همان چیزی است که به ناخن ها استحکام و مقاومت می بخشد و همچنین از ناخن های شما در برابر آسیب و فشار محافظت می کند. جالب است بدانید کراتینی که مشاهده می کنید در واقع مرده است. ناخن ها توسط سلول های مرده ای شکل می گیرند که که با فشار تولید سلول های جدید از پایین ناخن نمایان می شوند.

جذب مقدار کافی پروتئین از طریق رژیم غذایی برای تولید بیشتر کراتین و در نتیجه تقویت ناخن ها ضروری است؛ بنابراین مصرف کم پروتئین ممکن است باعث ضعف ناخن ها شود. پروتئین را می توان از منابع پروتئین حیوانی مانند: گوشت قرمز، گوشت پرندگان، ماهی، تخم مرغ، لبنیات و همچنین غذاهای گیاهی مانند سویا، حبوبات، لوبیا، عدس، آجیل، دانه ها و غلات کامل دریافت کرد.

 

۶- اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ می توانند به مرطوب ماندن ناخن های شما کمک کند و ظاهری براق به آن ها ببخشند.

ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی تن و ساردین در صدر جدول مواد حاوی امگا ۳ قرار دارند علاوه بر این در گردو، سویا، تخم مرغ، دانه چیا، تخم کتان، ماهی و روغن تخم کتان نیز این ماده وجود دارد.

 

۷- ویتامین سی

ویتامین C برای تولید کلاژن بسیار ضروری است، پروتئینی که به بسیاری از بافت‌ها شکل، استحکام و یکپارچگی می‌بخشد و پایه‌ی اصلی ناخن‌ها، مو و دندان است.

کمبود ویتامین C می تواند منجر به شکننده شدن ناخن‌ها و همچنین کند شدن رشد ناخن ها شود. در حالی که به نظر می رسد تنها میوه هایی مانند: پرتقال، توت فرنگی و کیوی بهترین منابع ویتامین C می باشند، اما فلفل دلمه ای، سبزیجات سبز و گوجه فرنگی نیز به مقدار زیادی حاوی این ماده ی مغذی اند.

 

۸- فلز روی یا زینک

روی برای واکنش‌های زیادی در بدن شما از جمله رشد و تقسیم سلول‌ها لازم است.

ناخن‌ها از نوعی سلول ساخته شده‌اند که به سرعت رشد می‌کند و تقسیم می‌شود. به همین دلیل، تأمین پایدار زینک برای رشد و تقویت ناخن ها لازم است. زینک نیز در منابع پروتئین حیوانی، سویا، نخود، لوبیای سیاه، آجیل‌هایی مانند بادام و بادام هندی و دانه‌ها یافت می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *